Dodaj nową odpowiedź

johndoe

Czym innym jest głodówka a czym innym niedożywienie. Głodówkę można prowadzić dwadzieścia kilka dni, w zasadzie bez kłopotów, pod warunkiem oczyszczania przewodu pokarmowego ( nie jest to smaczne ale tzw. lewtywa zapewnia, że organizam nie będzie zatruwany od wewnątrz i tak prowadzona głodówka daje na ogół najwyżej odmienne stany świadomości bez negatywnych skutków dla zrodwia, oczywiscie jeśli pije się tylko wodę). Warunkiem dobrego finału takiej głodówki jest też umiejętny sposób powracania do normalnego odżywiania. Najpierw można jeść po kilka łyżeczek gotowanej marchewki, potem można włączyć burki i inne nie rozdymające gotowane warzywa. Tam gdzie panuje głód ludzie całymi miesiącami albo latami są niedożywieni a ich organizmy wycieńczone, pozbawione niezbędnych do życia składników, czesto nękane chorobami. W następstwie czego umierają. To nie jest dobry temat do żartów. A głodówka trawajaca powyżej 30 dni, to też jest początek ryzyka śmierci. Żeby zobrazować jeszcze o co chodzi z tym jedzeniem i organizmem, to warto przypomnieć, że śmiertelne ryzyko w anoreksji polega na tym, że w którymś momencie, po dłuższym okresie jedzenia np. 1/4 jabłka przez 2 dni, organizam nie potrafi już przyswajać pożywienia.

Odpowiedz



Zawartość tego pola nie będzie udostępniana publicznie.


*

  • Adresy www i e-mail są automatycznie konwertowane na łącza.
  • Możesz używać oznaczeń [inline:xx] żeby pokazać pliki lub obrazki razem z tekstem.
  • Dozwolone znaczniki HTML: <a> <em> <strong> <cite> <ul> <ol> <li> <blockquote> <small>
  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.