Dodaj nową odpowiedź

Mi się ten wywiad nie

Mi się ten wywiad nie podoba, ponieważ nie ma nic napisanego o tłuszczach nasyconych i nienasyconych. Po drugie aminokwasy egzogenne jeśli występują w roślinach to w tak małych ilościach, że trzeba by było wciskać olbrzymie ilości papy aby ich spożyć tyle co w małym kawałku mięsa. Trzecia sprawa to witaminy. Łykanie syntetycznych witamin nie jest żadnym odżywianiem. Witaminy otrzymywane w laboratoriach mają często inną izomerię optyczną, więc nie są przyswajane przez organizm a niekiedy mogą być nawet toksyczne.

Ponieważ wywiad jest tylko o sprawach żywieniowych, nie będę pisał o "ekologiczności" soji.

Ja jem mięso w małych ilościach i nie mam żadnych problemów z cholesterolem ani z otyłością, więc podawanie ekstremalnych przypadków ludzi, którzy wciskają olbrzymie ilości mięsa nie jest żadnym argumentem, gdyż one jedzą po prostu za dużo mięsa ale to nie oznacza, że jedzenie jakichkolwiek ilości mięsa wiąże się z otyłością, rakiem i problemami z cholesterolem.

Wszyscy weganie, których znam albo są chudzi, bladzi jak trupy, albo wyglądają jak morsy bo wpieprzają codziennie masło orzechowe, więc statystycznie więcej znam osób jedzących mięso i które wyglądają zdrowo niż analogicznie wegan. Dlatego też idę teraz na dobrego kebaba, bo przez was nabrałem cholernego apetytu :D :P

Odpowiedz



Zawartość tego pola nie będzie udostępniana publicznie.


*

  • Adresy www i e-mail są automatycznie konwertowane na łącza.
  • Możesz używać oznaczeń [inline:xx] żeby pokazać pliki lub obrazki razem z tekstem.
  • Dozwolone znaczniki HTML: <a> <em> <strong> <cite> <ul> <ol> <li> <blockquote> <small>
  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.