Dodaj nową odpowiedź

więcej prawdy

Sorki, że będę nie smaczny ale uważam, że macie prawo znać prawdę. Bulwersuje Was fakt starego mięsa. Co powiecie na "świeże" fakty. Swojskie kiełbaski zawinięte są w jelitach przez które przez całe życie zwierząt przechodził strawiony pokarm, którego resztki są gównem. Parówki są robione ze zmielonych odpadów rzeźnych(ciekawa dyskusja na komercyjnych mediach:http://f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=6670). Wątróbka to organ detoksykacyjny. Takich nie smacznych faktów jest dużo więcej. Ktoś kiedyś powiedział" wiedząc z czego robi się mięso wzięło by wszystkich na wymioty". W tym momencie nie pamiętam więcej "smaczków" i byłbym wdzięczny jakby ktos je uzupełnił.
A to wszystko to jeszcze nic z porównaniem do chemii jaką faszeruje się zwierzęta i jaką się dodaje do mięsa by nie śmierdziało, nie psuło się i wyglądało świeżo...
SMacznego !!!

Odpowiedz



Zawartość tego pola nie będzie udostępniana publicznie.


*

  • Adresy www i e-mail są automatycznie konwertowane na łącza.
  • Możesz używać oznaczeń [inline:xx] żeby pokazać pliki lub obrazki razem z tekstem.
  • Dozwolone znaczniki HTML: <a> <em> <strong> <cite> <ul> <ol> <li> <blockquote> <small>
  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.