Dodaj nową odpowiedź

Gotowanie kaszy

Witam!
Sposób na ugotowanie kaszy lub ryżu bez przypalenia tychże.
Do garnka wlewamy trochę oleju,wsypujemy porcję kaszy lub ryżu,dobrze mieszamy z olejem aby przykleił się on do ziaren i nadal mieszając chwilę podsmażamy.
Wlewamy podwójną ilość wody w stosunku do ilości kaszy lub ryżu,dodajemy soli i doprowadzamy do wrzenia [można raz lub dwa przemieszać], gotujemy na bardzo małym ogniu 20 - 25 minut.

Odpowiedz



Zawartość tego pola nie będzie udostępniana publicznie.


*

  • Adresy www i e-mail są automatycznie konwertowane na łącza.
  • Możesz używać oznaczeń [inline:xx] żeby pokazać pliki lub obrazki razem z tekstem.
  • Dozwolone znaczniki HTML: <a> <em> <strong> <cite> <ul> <ol> <li> <blockquote> <small>
  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.