Dodaj nową odpowiedź

http://www.logaz.whc.pl/dw_spozy.swf

Głuszenie trzody chlewnej dwutlenkiem węgla w procesie uboju

Metoda głuszenia trzody chlewnej dwutlenkiem węgla polega na przebywaniu świń przez krótki okres czasu w atmosferze dwutlenku węgla. Powoduje to szybkie, humanitarne znieczulenie zwierzęcia przed ubojem. W czasie znieczulenia wzrasta tętno i ciśnienie krwi co ułatwia wykrwawienie.

Zalety głuszenia trzody chlewnej dwutlenkiem węgla:

   * dobre wykrwawienie zwierzęcia
   * lepsza jakość mięsa
   * mniejsza ilość okaleczeń zwierząt w czasie uboju
   * odwracalność procesu znieczulenia

When we can't dream any longer we die.
Emma Goldman

Odpowiedz



Zawartość tego pola nie będzie udostępniana publicznie.


*

  • Adresy www i e-mail są automatycznie konwertowane na łącza.
  • Możesz używać oznaczeń [inline:xx] żeby pokazać pliki lub obrazki razem z tekstem.
  • Dozwolone znaczniki HTML: <a> <em> <strong> <cite> <ul> <ol> <li> <blockquote> <small>
  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.