Oświadczenie Komisji Zakładowej Inicjatywy Pracowniczej Bielsko - Biała

Publicystyka

Do kontrowersji związanych z udziałem działaczy lubuskiej OZZIP ustosunkowała się także komisja Inicjatywy Pracowniczej z bielskiego szpitala. W oświadczeniu z dnia 24.11.2010 czytamy:

„Naszym zdaniem wykorzystywanie nazwy, symboli i loga związku, do celów kampanii wyborczej jest niewłaściwe i nie powinno mieć miejsca.

Faktem jest, że statut Inicjatywy Pracowniczej, nie reguluje kwestii korzystania z symboliki i nazwy związku. Jednak wykorzystanie jej, bez konsultacji z pozostałymi komisjami uważamy za nieodpowiednie i nieuczciwe.”

Bielscy związkowcy zapowiedzieli, że będą domagać się zmian w statucie związku, by zapobiec podobnym nadużyciom w przyszłości. Warto zauważyć, że w komisji zakładowej IP działającej w szpitalu, tylko jedna osoba określa się jako anarchista.

no tak wojny ciąg dalszy

to akurat nie jest wojna,

to akurat nie jest wojna, tylko odpowiednie podejście do sprawy :)

odpowiednie podejście do sprawy

Otóż to!

w ten sposób nalezy sprawę załatwić

i do tego dążyć od samego początku, a nie wzmagać konflikt.

Szacunek dla bielskiej

Szacunek dla bielskiej komisji za to oświadczenie.

Szkoda jednakowoż, że tego typu rozsądnych reakcji nie było od początku. Zamiast tego krewkie, emocjonalne i mam wrażenie nie przemyślane reakcje zrobiły swoje i mamy wyścig zbrojeń i nowe gwiezdne wojny.

Hm...Może ktoś w końcu

Hm...Może ktoś w końcu zrozumie w IP, że albo zabawa w punk-anarcho związek, albo polityka i próba wpłynięcia na cokolwiek (a ideolo niech szczekają, że to nie anarcho-cośtam i że zdrada).

Rozumiem, że pracownicy

Rozumiem, że pracownicy szpitala "to też anarcho-punki". Coraz bardziej bawi mnie ta dyskusja :-D. Sami nie widzą, że krytykując "ideolo" anarchistyczne, sami na to miejsce wstawiają swoje trockistowskie, czy socjaldemokratyczne.

Pewna czystość doktryny

Pewna czystość doktryny powinna być zachowana ;)

A tak na poważnie - to IP popełnia te same błędy co swojego czasu CNT , historia niczego nas nie nauczyła .

Niesamowite! Jaki tu

Niesamowite!
Jaki tu spokój! Jakiś mecz jest w telewizji lub inne igrzyska, że odciągnęły uwagę? :)

cisza i spokój

Możliwości są 3:
- ludzie faktycznie się znudzili wiszeniem na tematach związanych z IP;
- CIA/ZSP nie chce dalej podkręcać niezdrowych emocji i napinek, bo nie służy to ruchowi i podważa zaufanie do @ robione pracą w terenie;
- CIA/ZSP posypało głowę popiołem i milczy.

warto dodać że

warto dodać że oświadczenie nie pisali żadni anarchiści tylko szeregowi związkowcy ze szpitala. skoro oni TAK to widzą, to dziwne że nie widzi tego anarchistyczny kolektyw z Poznania

Ponieważ kolektywowi

Ponieważ kolektywowi poznańskiemu bardziej zależy na tym, żeby kochali ich CHErwoni jajogłowi i politycy niż pracownicy, który mają w dupie wybory w większości. Dzięki tym manewrom mogą sobie publikować w Le Mond Diplomatique, wcześniej w Trybunie, Trybunie Robotinczej i Robotniku Śląskim, są zapraszani na CHErwone debaty itd. Lans, do tego potrzebny im związek i dlatego Urbański twierdzi że stoi za nim 1500 członków IP, bo inaczej nikt jego i innych z poznania by go nie chciał zapraszać.

Nie wiem skąd czerpiesz

Nie wiem skąd czerpiesz wiedzę do wyciągania takich wniosków, ale nawet jeśli masz dostęp do jakichś częściowych źródeł, to mało przekonujące są Twoje rewelacje.

Bo tez nie to mają na

Bo tez nie to mają na względzie. Po prostu chodzi o to by wam uświadomić ze ludzie mają dość bycia dekoracją w tym teatrze jednego aktora. Dość ignorowania, manipulacji obstrukcji zagrywek niczym w sejmie. Nikt sobie nie przyrzekał wierności do grobowej deski.

Marks mawiał do Engelsa

Marks mawiał do Engelsa który go utrzymywał : Myśl zawsze o robotnikach!!!
To naprawdę nic nie kosztuje.
Teraz będzie inaczej

Bardzo słaba prowokacja. I

Bardzo słaba prowokacja. I kto mówi, że na CIA jest cenzura> Szkoda jednakże, że nikt z redaktorów nie pofatygował się skomentować powyższego prowokacyjnego gniotu.

Nie z wszystkimi jak widać

Nie z wszystkimi jak widać lubią się ustosunkowywać. Najchętniej ustosunkowują się do wybranych komisji.

ahahahahah ;(